Smithuis tandtechniek

Studeren in Utrecht, genieten onder de Dom

Geplaatst op

Elke stad met een universiteit van statuur noemt zichzelf een uitstekende studentenstad en dat is meestal ook zo. Utrecht is daarin geen uitzondering. Natuurlijk is Utrecht uniek, want er is geen andere. In deze blog nemen we een aantal leuke aspecten van Utrecht als studentenstad voor je onder de loep. Vergeet niet je tandarts en dokter te regelen. Tandarts Utrecht helpt je graag je gebit gezond te houden.

Botanica

Wanneer je interesse hebt in flora, dan raden we je aan een bezoekje te brengen aan de Botanische tuinen. Het is een tuin met een rijke collectie aan tropische soorten. Er is zelfs gedacht aan een plekje voor de bijen, die het moeilijk hebben de laatste tijd. Je verwacht het niet, maar de tuin is negen hectaren groot. Wat zie je er nog meer? Je vindt er o.a.:

  • Rotstuin
  • Diverse collecties
  • Vogelhut
  • Bijenhotel

Katholieke kunst en architectuur

In de Middeleeuwen was de invloed van de Rooms-katholieke kerk groot. Ze bezat onder andere veel grond en financiële macht en was de patroon van kunstenaars en architecten. In Utrecht kun je deze producten van de menselijke geest bezichtigen in het Museum Catharijneconvent. Ook de Janskerk is de moeite van het bekijken waard. Deze kerk is gebouwd in de Romaanse stijl, dit betekent dat het een eenvoudige architectuur is die voor de Gotiek ontstond. Deze kerk is gebouwd in 1040.

Audio en thuisvermaak

Net toen je dacht dat home entertainment iets van de twintigste en eenentwintigste eeuw was, kwam je erachter dat het al in de achttiende eeuw bestond. Zelfspelende muziekdozen en klokken waren helemaal ‘het ding’ in die tijd. Wil je er het fijne van weten? Dan moet je eens gaan kijken in Museum Speelkolk.

De Oudegracht

Utrecht staat bekend als een grachtenstad. Echt heel leuk om daarin met een sloep te varen. De gracht is ongeveer 2 kilometer lang en gaat door het grootste deel van de binnenstad van Utrecht. Leuk om met een sloep even aan te meren bij een van de vele horecagelegenheden die de gracht rijk is.

De Dom

Het symbool van Utrecht is de Domtoren die hoort bij de kerk. Helaas is de middenbeuk in gestort waardoor de toren nu los van de kerk staat. Toch zijn er door de jaren heen steeds weer lieden die willen dat toren en kerk herenigd worden. Dus wie wet. Een bijzonder detail: de toren is de hoogte kerktoren van Nederland, namelijk een aanzienlijk 112 meter.

Conclusie

Utrecht heeft veel te bieden aan studenten, zeker wanneer ze geschiedenis, biologie of architectuur studeren. Natuurlijk zijn er ook veel kroegen en clubs waarin je het weekend kunt vieren, ga daar ook eens kijken als je de tijd hebt.

Meer weten?

Nooit klaar met leren? Check dan onze site voor tips voor optimale mondhygiëne en de verschillen tussen een kunstgebit en implantaten.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden