Smithuis tandtechniek

Kunstgebit versus implantaten: de verschillen op een rijtje

Geplaatst op

Of je nu jong of oud bent, lachen is iets wat we allemaal graag doen. Met tanden in de mond is zo’n lach natuurlijk het mooist. Wanneer je nieuwe tanden mag uitzoeken heb je de keuze uit twee populaire opties: implantaten of een kunstgebit. Er is ook nog een tussenvariant, namelijk een klikgebit. In deze blog nemen we de verschillen met je door. Kunstgebit Amsterdam adviseert je graag bij de keuze.

Kunstgebit

Een afdruk maken van je kaken en je gebit kan gemaakt worden. Het is een behandeling die relatief snel gaat. Oude tanden worden eventueel verwijderd en na een korte herstelperiode kun je het kunstgebit aan laten meten. Een specialist maakt het kunstgebit voor je na een bezoek aan de tandarts. Deze methode is relatief goedkoop en je krijgt een groot deel van de kosten door de zorgverzekering vergoed. Wel is het handig om dit vooraf even te overleggen met je verzekeraar, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Implantaten

Bij een implantatengebit gaat het een beetje anders. In tegenstelling tot het kunstgebit, is deze behandeling behoorlijk duur, en het is een permanente oplossing, waarbij schroefjes met daarop een kunsttand in je kaak vastgezet worden. Dat maak het tot een poliklinische behandeling. Deze duurt ook veel langer dan het aanmeten van een kunstgebit. Wel voelt dit gebit meer aan als je vorige natuurlijke gebit.

Klikgebit

Een tussenvariant is het klikgebit. Dit kan een deel van of geheel gebit vervangen. Het wordt vast geklikt aan implantaten en is uitneembaar. Dit gebit zien we vaak voorkomen en is goedkoper dan het implantatengebit, maar minder goedkoop dan een kunstgebit.

Het belang van een goede smile

Het belang van een goede smile is groot, omdat we er veel mee communiceren.  Lachen is communiceren en dat doe je het beste met een blinkende set tanden. Laat je altijd adviseren door een expert en vertrouw op de expertise van een dentale professional.

Conclusie

Er is veel mogelijk als je kunsttanden wilt. De drie soorten tanden zijn populair en worden jaarlijks veel vervaardigd. Dat maakt het leven een stuk gemakkelijker, want een lekkere steak bijt je niet door met alleen je tandvlees.

Meer ontdekken?

Kennis geeft duidelijkheid. Lees over wat de Studentist voor je kan doen en hoe de angsttandarts je kan helpen.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden