Smithuis tandtechniek

Tandarts Amsterdam voor bange mensen

Geplaatst op

Het klinkt een beetje generaliserend, tandarts voor bange mensen. Alsof die mensen overal bang voor zijn. Natuurlijk ligt het een stuk genuanceerder. Ze zijn vooral bang voor de tandarts. En daar is een heleboel aan te doen. Het leuke is dat mensen daarna minder tot niet meer bang zijn voor de tandartsbehandeling, want voor de tandarts als persoon zijn ze doorgaans niet bang. In deze blog nemen we je mee langs de mogelijkheden. Tandarts Amsterdam is zeer sympathiek en helpt met de verschillende behandelingen.

Persoonlijke benadering en aandacht voor angst

De angst negeren is geen goed idee. Veel beter is het om persoonlijke aandacht te geven en de angst weg te nemen. Meestal kan dit al door te laten zien wat de tandarts doet. Met een spiegel. Dat kan al veel mysterie weghalen en daarmee de angst voor de behandeling.

Kalmerende pil tandarts

Het kan zo zijn dat de angst niet weggaat door meer openheid van zaken te geven, door gesprek of simpelweg te tonen wat deze expert doet. Dan is het mogelijk om een kalmerende pil te ontvangen van de tandarts. Vooral bij kinderen wil dit nog wel een goede manier zijn om rustig de behandeling te ondergaan.

Lachgas tandarts

Een lachgasbehandeling voorafgaande aan de tandheelkundige behandeling is mogelijk en ook bij kinderen. We noemen dit ook wel een roesje, waarmee je van de behandeling niets merkt. Het is wel een stevig middel dat niet direct ingezet zou moeten worden, omdat we bewustzijn tijdens een behandeling toch belangrijk vinden.

Welke behandelingen veroorzaken de minste stress?

Er zijn een aantal behandelingen waarbij er doorgaans niet veel stress ontstaat bij patiënten: tandenbleken en facings. Dit zijn twee behandelingen waarbij de looks van het gebit verbetert worden. Bleken maakt de tanden witter, terwijl facings ook de vorm van de tanden kunnen corrigeren. Facings zijn schildjes rond de tanden die gemaakt worden van composiet of porselein. Vooral het laatste materiaal is populair onder tandartsen omdat het niet snel verkleurt en sterk is.

Conclusie

Een tandartsbezoek hoeft niet per se een feest te zijn, maar helemaal in zak en as er heen is ook niet nodig. Zeker niet wanneer je gebruik maakt van de diensten van de angsttandarts. Ben je er een beetje bang voor, dan is een bezoekje aan de angsttandarts een goed idee.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden