Smithuis tandtechniek

Weer een stalende lach: design your smile!

Geplaatst op

We worden vrolijk van een stralende lach. Iemand die naar ons lacht geeft ons een blij gevoel en maakt onze dag een stukje leuker. In deze blog gaan we je vertellen hoe ook jij weer die stralende lach kunt krijgen. Lachen zoals je vroeger lachte: vrij en onbevangen. Scheve tanden of verkleuringen zijn te verhelpen met een cosmetische behandeling die steeds populairder wordt, namelijk het plaatsen van facings. Er kunnen uitzonderlijke resultaten mee behaald worden. Lees snel verder om er achter te komen of facings ook iets voor jou zijn. Dentist Amsterdam informeert je graag over de behandeling met facings.

Snel een gaaf resultaat

De populariteit van de facings is te verklaren uit het feit, dat de behandeling snel (binnen twee afspraken) uitzonderlijk goed resultaat laat zien. Scheve tanden en verkleuringen zijn binnen een paar uur verholpen. De behandeling zelf kan vaak binnen twee uur gedaan worden en de eigen tanden blijven behouden.

Keuze uit tinten

Er is een keuze uit bepaalde tinten facings. Het is verstandig om de juiste tint te kiezen voor de facings, zodat ze passen bij je tanden. Wil je je tanden bleken, doe dit dan eerst en neem daarna facings, want deze schildjes gemaakt van composiet of porselein bleken namelijk niet mee.

Materiaal

Facings worden meestal gemaakt van porselein, omdat dit materiaal sterk is en niet snel verkleurt. Een ander materiaal waarvan facings gemaakt worden is composiet, dit is het materiaal waar vullingen ook van gemaakt worden. Het nadeel van dit materiaal is dat het afbrokkelt en sneller verkleurt in vergelijking met porselein. Het is daarom niet zonder reden dat tandartsen vaak porseleinen facings aanraden.

Kosten

Facings zijn niet heel goedkoop, maar de resultaten die je ermee kunt bereiken zijn wel echt de moeite en het geld waard. Er bestaat een prijsverschil tussen facings gemaakt van compositie en porselein:

  • Facing van composiet: 100 a 150 euro per tand of kies
  • Facing van porselein: 700 a 900 euro per tand of kies

We hebben het hier dan wel over dentale behandelingen die je zelfvertrouwen een grote boost kunnen geven. Na jaren van ergernis zul je met facings een langgewenste verandering kunnen laten realiseren. Natuurlijk is het veel geld, maar daar krijg je ook veel voor terug.

Verder lezen?

Ontdek alles over mondzorg en de tandarts. Lees onze tips voor het kiezen van een nieuwe tandarts en hoe je tandvleesproblemen kunt oplossen.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden