Smithuis tandtechniek

Welke tandarts kan ik het beste kiezen?

Geplaatst op

Ondanks dat de meeste mensen maar twee keer per jaar de tandarts bezoeken, is het toch belangrijk om de juiste tandartspraktijk te kiezen. Een tandartsbehandeling is vrij persoonlijk en dus is het belangrijk dat een ieder zich bij de tandarts op zijn of haar gemak voelt tijdens de afspraak. In deze blog geven we je een aantal dingen waarop je kunt letten bij het kiezen van een tandarts.

Aanwezige specialisten

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke specialisten er werkzaam zijn binnen de tandartspraktijk. In het meest gunstige geval zijn alle specialiteiten aanwezig binnen de praktijk. Zo hoef je voor de wat gecompliceerdere behandelingen niet altijd doorverwezen te worden naar een andere tandartspraktijk. Doe dus van tevoren research en bekijk welke behandelingen er worden uitgevoerd bij de praktijk.

Ruimte voor nieuwe cliënten

Als je zoekt naar een nieuwe tandarts, dan is het ook belangrijk om erachter te komen of er wachtlijsten zijn. Het liefste wil je namelijk direct bij de praktijk terecht kunnen als dit nodig is. Bekijk daarom de website en kijk of de tandartspraktijk ruimte heeft voor nieuwe cliënten. Kun je hier online niets over vinden, dan raden we aan om de tandartspraktijk te bellen en ernaar te vragen.

Plek voor spoedgevallen

Is er sprake van een spoedgeval en moet je zo snel mogelijk naar de tandarts? In dat geval is het wel net zo handig om naar je eigen tandartspraktijk toe te kunnen. Bekijk dus of er sprake is van een aanwezige spoed tandarts bij de tandartspraktijk waar je je graag in wilt schrijven. Zo kun je niet alleen voor periodieke controles en reguliere behandelingen naar je eigen tandarts, maar ook in het geval van spoedgevallen.

Ruime openingstijden

Heb je een kantoorbaan en ben je gebonden aan de standaard werktijden? Soms is het dan zonde om speciaal verlof op te moeten nemen voor het bezoeken van de tandarts. Het kan daardoor enorm helpen een tandartspraktijk te kiezen met ruime openingstijden. Zo zijn er tandartsen die bijvoorbeeld al om 07:00 uur in de ochtend opengaan en pas om 22:00 in de avond sluiten. Daarnaast zijn er ook praktijken die zowel op zaterdag als op zondag open zijn. Check dus ook even de openingstijden en maak bijv. direct een afspraak in de avond of in het weekend.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden