Smithuis tandtechniek

Welke behandelingen zijn er om mijn gebit te herstellen?

Geplaatst op

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je een of meerdere tanden moet missen. Het kan zijn dat je een ongeluk hebt gehad of dat vroeger de tandhygiëne niet op orde was, om wat voor reden dan ook. Gelukkig kun je kiezen uit behandelingen waarmee de tandarts je tanden kan corrigeren of je gebit herstellen. Lees in deze blog verder hoe het zit.

Angst voor de tandarts

Voor we je de verschillende tandheelkundige behandelingen uitleggen, willen we je erop attenderen dat je terecht kunt bij de angsttandarts Amsterdam wanneer je erg bang bent voor deze dentale expert. Hij of zij kan de behandelingen voor je uitvoeren onder een lichte narcose, lachgassedatie of je rustgevende pillen geven. Laat je informeren over deze optie bij de angsttandarts.

Meerdere behandelingen

Voor de verschillende problemen met je gebit zijn ook diverse oplossingen beschikbaar. We noemen hieronder de belangrijkste:

·        Implantaten

Een implantaat is een schroefje dat in je kaak gezet wordt. Op deze manier kan er dan later een kunsttand op geschroefd worden, wanneer het kaakbeen rond de schroef gegroeid is (in een periode van 3 maanden gebeurt). Zo kan een heel gebit gereconstrueerd worden of een enkele tand of kies. Er is ook een andere optie waarmee dit kan, namelijk door een klikgebit. Het klikgebit wordt met 4 implantaten aan de kaak vastgezet, waardoor je niet het gevoel hebt dat het een kunstgebit is.

·        Een kunstgebit

Natuurlijk hebben we ook nog het ouderwetse kunstgebit, maar nu gemaakt van moderne materialen. Je hoeft het alleen maar vast te zetten aan je gehemelte en je kunt weer alles eten. Toegegeven, het is iets minder vast dan een klikgebit, maar voor sommige mensen zijn implantaten niet geschikt vanwege een lage dichtheid van hun kaakbot. Een kunstgebit is dan een uitkomst om een gebit te herstellen.

·        Facings

Het is relatief eenvoudig om met facings de kleur en vorm van tanden te corrigeren, deze schildjes van composiet (materiaal waar vullingen ook van gemaakt worden) of porselein, worden door de tandarts over je eigen tanden geplaatst. In feite is het een behandeling om je gebit te herstellen, maar zonder dat er een vervanging van een bestaande tand nodig is.

Conclusie

Er zijn een aantal behandelingen beschikbaar waarmee een gebit te herstellen is. Of het nu gaat om de vervanging van je tanden en kiezen of een correctie daarvan: de tandarts heeft diverse tools tot zijn of haar beschikking om je te helpen.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden