Smithuis tandtechniek

Wat kun je doen als je bang bent voor de tandarts?

Geplaatst op

Er zijn veel mensen bang voor de tandarts in Nederland en dat is best wel zonde, omdat we hier zo’n beetje de beste tandheelkunde van de wereld hebben. Daar moet toch wat aan te doen zijn? In de blog gaan we je uitleggen wat er gedaan kan worden aan je angst. Lees snel verder! Tandarts Amsterdam helpt je graag verder bij angst voor de tandarts.

Oplossingen bij angst voor tandarts

Er zijn tal van oplossingen die je kunnen helpen om de behandelingen bij de tandarts zonder stress en angst te ondergaan. Denk daarbij aan:

· Sedatie

Het is mogelijk om bij angst voor de tandarts een behandeling te ondergaan waarbij er sedatie plaatsvindt. Wat is dat? Je moet dan denken aan een roesje met lachgas. Dan wordt je rustig en zonder stress, je blijft wel bij bewustzijn, maar de behandeling staat een beetje verder van je af. Zo word je niet helemaal overmand door angst. Geleidelijk aan is het misschien mogelijk om een behandeling ook zonder sedatie te ondergaan. Maar dat is een persoonlijke kwestie, misschien is de angst blijvend.  

· Rustgevende pil

Niet alleen is er de mogelijkheid van sedatie doormiddel van lachgas, ook een rustgevende pil is een manier om te kalmeren en op een normale manier de behandeling van de tandarts te ondergaan. Natuurlijk wordt er naast al deze rustgevende middelen ook gebruik gemaakt van verdovende middelen om de plek van de behandeling te verdoven.

· Gesprekken en vertrouwensband

Naast het lachgas en de rustgevende pil is misschien de allerbeste methode wel de vertrouwensband en het gesprek dat je met de specialist hebt. Op deze manier zul je je beter voelen. Dat maakt dat er ook al heel veel stress wegvalt.

Conclusie

Mensen met angst voor de tandarts maken het zichzelf alleen maar moeilijker wanneer ze de afspraak niet maken die ze wel zouden moeten maken. Nu er een specialistische angsttandarts is, zul je geen angstproblemen meer hoeven ondervinden. Maak een afspraak en zorg dat je gebit in topconditie blijft.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden