Smithuis tandtechniek

Op een natuurlijke manier verbeterde schoonheid van tanden

Geplaatst op

Kun je op een natuurlijke manier de schoonheid van je tanden verbeteren? Veel mensen denken dat de enige manier om stralend witte tanden te verkrijgen is door het bleken doormiddel van enge chemicaliën of doormiddel van zo’n leuk bitje met een lichtje wat je tegenwoordig overal op Facebook tegenkomt. Het hoeft allemaal niet zo gek. Je kunt op een natuurlijke manier witte tanden krijgen. De vrienden van Dental Friends weten dit maar al te goed. Zij maken gebruik van de nieuwste methodes om het gebit prachtig te maken. Daarnaast zijn er ook andere methodes die je thuis kunt toepassen. In deze blog bespreken we wat natuurlijke mogelijkheden.

Natuurlijke mogelijkheden bij de tandarts

De tandarts is specialist in het verzorgen van jouw gebit. Een goede tandarts blijft zich door ontwikkelen en is continu op zoek naar nieuwe methoden en technieken om het gebit te doen stralen. Een populaire nieuwe methode is het plaatsen van facings over de tanden. Facings worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals composiet of porselein. Deze worden over je tanden geplaatst om zo een stralende lach te maken. Tanden bleken doormiddel van chemicaliën is natuurlijk geen natuurlijke manier dus raden we dit niet aan in deze blog.

Wittere tanden door bepaald eten en drinken?

Kijk eens thuis wat je hebt liggen, het kan zijn dat je al de juiste middelen in huis hebt om wittere tanden te verkrijgen. Heb je kokosolie in huis? Kokosolie bevat veel laurinezuur. Dit zuur hecht schadelijke bacteriën aan zich en voorkomt ontstoken tandvlees. Pas de kokosolie toe op je tanden en laat dit 5-20 minuten zitten in je mond. Spuug uit en klaar is kees. De kokosolie neemt de bacteriën op en weekt het tandplak los. Zo krijg je een gezondere mond en wittere tanden. Aardbeien hebben ook een speciaal zuur. Aardbeien verwijderen op natuurlijke wijze oppervlakkige verkleuringen. Smeer dit dus even lekker op je tanden om verkleuringen weg te halen. Doe dit niet te vaak want helaas zitten er in aardbeien ook veel suikers die het glazuur kunnen aantasten. Je krijgt dus wittere tanden maar de sterkte van je tanden gaat achteruit.

Gewoontes aanpassen voor wittere tanden

De grote boosdoeners voor gele tanden zijn toch wel roken, koffie en thee. Ondanks dat menig mens ontzettend kan genieten van deze dingen kun je ze toch beter elimineren uit je dagelijkse gewoonte. Je kunt nog zo goed je best doen om de tanden witter te krijgen, als je doorgaat met deze gewoontes zullen ze nooit echt wit worden.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden