Smithuis tandtechniek

Implantaten of gebitsprothesen? Vraag het de tandarts

Geplaatst op

Het kan moeilijk zijn om te beslissen hoe we het beste met verloren tanden kunnen omgaan. Voor velen is de schaamte en het ongemak van het niet hebben van een tand te vervelend en hebben ze een soort medische behandeling nodig om de situatie aan te pakken. Er is een aantal verschillende oplossingen voor dit specifieke probleem, maar de vraag is of implantaten of kunstgebitten een betere optie zijn voor het specifieke geval van elke patiënt. Beide bieden voor- en nadelen, maar voor sommigen is de keuze duidelijk. Met wat hulp van een tandarts en wat achtergrondinformatie is het gemakkelijk om te beslissen wat het beste werkt als een keuze voor een behandeling.

Hoeveel tanden ontbreken er?

Het eerste ding om te overwegen en te bespreken met de tandarts is hoeveel tanden er moeten worden vervangen. Ten eerste, als er maar één tand kwijt of beschadigd is, zijn implantaten de beste oplossing. Deze bieden een permanente kroon die kan worden bevestigd aan het resterende weefsel of gefabriceerd om te bevestigen aan een titanium basis die wordt ingebracht in de kaak. Het hele proces duurt enkele weken van begin tot eind, maar uiteindelijk is het een bijna permanente oplossing. Dit is een goede optie omdat het de aangrenzende tanden volledig onaangetast laat en perfect opgaat in de glimlach als een natuurlijke tand. Aan de andere kant kan het hebben van verschillende gebieden die behandeling nodig hebben, en die goed zichtbaar zijn, een persoon ervan afzien om zich wekenlang bezig te houden met de behandeling en genezing van verschillende implantaten. Voor deze gevallen, biedt een kunstgebit een veel snellere en meer volledige genezing voor dit soort problemen.

Welke kosten zijn hiermee geboeid?

Een ander ding dat belangrijk is en het overwegen waard is, zijn de kosten van deze twee verschillende procedures. Hoewel er een aantal manieren zijn om de kosten te beperken, zal het bijna altijd meer kosten om meerdere tandheelkundige implantaten dan een vergelijkbare set van kunstgebitten te hebben. Dat komt omdat elke tand individueel moet worden gegoten en bewerkt en de titanium ankers moeten worden ingevoegd op elke plek. Een groot deel van wat de bepalende factor kan zijn, is wat de verzekering zal dekken en hoeveel ze bereid zijn te betalen voor de behandeling. Zowel implantaten als kunstgebitten bieden een oplossing voor het probleem van missende tanden. Alleen door met een tandarts te spreken is het mogelijk om te weten te komen welke van deze behandelingen het beste is voor elke individuele situatie. Ongeacht de kosten die je maakt, moet je echt de procedure kiezen die het beste wordt aanbevolen door de tandarts. Vergeet niet dat tanden weliswaar mooi zijn, maar dat ze in de eerste plaats een functioneel deel van het lichaam zijn en dat ze, wanneer ze niet werken, een verscheidenheid aan problemen kunnen veroorzaken. Hopelijk kan de tandarts, door met de tandarts te praten over je behoeften, je vertellen wat het beste werkt in je mond.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden