Smithuis tandtechniek

Het beste voedingsmiddel voor je tanden

Geplaatst op

Hoewel het in vergelijking met andere gebieden van je persoonlijke gezondheid over het hoofd kan worden gezien, is je mondhygiëne erg belangrijk en je tanden moeten goed worden verzorgd. Dit houdt in dat je regelmatig naar de tandarts gaat en meerdere keren per dag poetst en flost; het kan ook bestaan uit het volgen van een dieet en het eten van voedingsmiddelen die goed voor je tanden zijn. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die kunnen helpen om je mond gezond te houden en zelfs je tanden na verloop van tijd te versterken.

Zuivelproducten

Een van de beste soorten eten om sterkere en gezondere tanden te stimuleren zijn zuivelproducten, zoals melk, yoghurt en kaas. Zuivelproducten zitten vol met calcium, waarvan bekend is dat het helpt je botten en zelfs je tanden te versterken. Daarnaast bevatten zuivelproducten met een hoog calciumgehalte ook veel chemicaliën die kunnen helpen om zuren te neutraliseren die in zeer zure voeding voorkomen en die gemakkelijk in het tandglazuur kunnen blijven zitten. Dit kan helpen om de afbraak van het glazuur te vertragen en tandvleesontsteking te voorkomen.

Voedsel met Vitamine D

Een ander soort voeding dat belangrijk is om te eten zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan Vitamine D. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan Vitamine D zullen je lichaam helpen om calcium te absorberen en op een effectieve manier te gebruiken, waardoor je tanden en kiezen zich verder kunnen versterken. Een van de beste voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan Vitamine D zijn eidooiers, de meeste soorten vis en champignons. Degenen die niet in staat zijn om deze voedingsmiddelen op regelmatige basis te eten zullen ook in staat zijn om hetzelfde voordeel te ontvangen door het nemen van een Vitamine D-supplement.

Voedsel met Vitamine C

Naast het hebben van sterke en gezonde tanden, moet je je ook bekommeren om het hebben van sterk en gezond tandvlees. Sterk tandvlees zorgt ervoor dat je tanden op hun plaats blijven en dat je geen tandvleesontsteking krijgt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C hebben aangetoond dat ze bijdragen aan de versterking van je tandvlees. De meeste citrusvruchten, waaronder sinaasappels, citroenen en grapefruits, zijn rijk aan vitamine C. Deze vruchten hebben echter ook een hoge zuurgraad, wat kan leiden tot tandbederf. Daarom kan het kiezen van een minder zure optie, zoals zoete aardappelen, een betere voedselkeuze zijn. Als je toch zeer zure vruchten consumeert, is het altijd een goed idee om je tanden en tandvlees direct daarna te poetsen.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tanden schoon?

Poets je tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta gedurende ongeveer 2 minuten om je tanden en mond gezond te houden. Tandplak is een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden