Smithuis tandtechniek

Wat zijn slechte dentale gewoonten?

Geplaatst op

In deze blog lees je wat slechte gewoonten zijn in termen van de gebitsverzorging. Er zijn tal van mensen die totaal niet weten waar ze mee bezig zijn als het gaat om het goed houden van hun gebit. Het is op vele manieren erg zonde wanneer je gebit niet mooi blijft. In deze blog willen we je dus inlichten over slechte gewoonten. Op deze manier kun jij het wel goed doen. Kijk je snel even met ons mee? Heb je problemen? Esthetische tandheelkunde kan je helpen.

Je tanden 1 keer per 2 dagen poetsen

Poets je tanden twee keer per dag. In de ochtend en avond. Je kunt zelfs kiezen om een keer tussen de middag te poetsen, wanneer je bijvoorbeeld iets van suiker gegeten hebt.

Veel suiker nuttigen

Doe jij overal suiker bij, in en op. Dan kun je een gezond gebit meestal wel vergeten. Veel beter is het wennen aan koffie of thee zonder suiker. Op die manier krijg je ook veel minder calorieën binnen. Een nieuw gedrag op dit punt zie je terug in je gebit, maar ook op de weegschaal.

Harde snoepjes kauwen

Kauw niet op harde snoepjes (bijvoorbeeld keelsnoepjes) dat zijn dingen die je snel vergeet. Daarnaast is het ook nog eens onveilig in verband met verstikkingsgevaar. Dus als je er toch een wilt nemen, zuig er dan op.

Poetsen met een slechte borstel

Het is slim om je tandenborstel om de zoveel tijd te vervangen. We houden een termijn van 3 maanden aan. Vervang je deze niet snel genoeg, dan zul je je gebit niet goed schoon kunnen houden. Dit resulteert in een slecht gebit.

Poetsen na sap

Sap is omwille van het zuur niet heel goed voor je gebit. Als je direct na het drinken van sap gaat poetsen, dan beschadig je het glazuur van je tanden. Spoel eerst met water en wacht een half uurtje voordat je gaat poetsen.

Conclusie

Alles wat het schoonmaken of de kwaliteit van je glazuur naar beneden haalt, moet je echt uit je gedrag schrappen. Op deze manier profiteert je direct van een gunstig effect op je gebit. Laat je altijd adviseren door een expert op dit gebied.

Gerelateerde berichten

5 Top tips voor een optimale mondhygiëne

Goede mondhygiëne helpt tegen een stinkende adem en helpt je om tanden mooi en wit te houden. Met deze onderstaande vijf tips willen we je helpen om...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden