Voor een goede mondhygiëne is alleen flossen en poetsen niet voldoende en we moeten meer aandacht besteden aan ons tandvlees en onze tanden. Maar soms kun je het tandbederf en de verborgen ziekte niet zien aankomen op basis van enkel een visuele inspectie. Daarom zorgen de regelmatige controles van het gebit ervoor dat de mondhygiëne op orde blijft. Een goede mondhygiëne is immers een belangrijk onderdeel is van onze algehele gezondheid en persoonlijkheid – het bevordert ten slotte ons zelfvertrouwen. Dit is de reden waarom wij regelmatige controles van het gebit aanbevelen. De tandarts zorgt ervoor dat je de juiste mondhygiëne in acht neemt bij het verzorgen van je gebit.

Effect op de persoonlijkheid

Een goede indruk is erg belangrijk. Zolang dat je een goede mondhygiëne handhaaft, zul je een betere indruk maken op anderen. Een slechte mondhygiëne geeft namelijk een wat negatieve uitstraling. Iedereen wil er goed en representatief uitzien en goed voor de dag komen en een van de beste manieren om dit te doen, is door een mooie glimlach te geven.

Voorkom tandvleesproblemen

Het tandvlees kan “ziek” worden als het niet op tijd wordt behandeld. Een periodieke controle bij de tandarts helpt dus niet alleen om je gebit er goed te onderhouden, maar kan je ook meer over de mogelijke kansen op tandvleesaandoeningen vertellen. Als de tandvleesaandoeningen niet in een vroeg stadium worden behandeld, kunnen ze leiden tot verschillende infecties of zelfs tot hartaandoeningen. Het is dus heel belangrijk om te begrijpen dat regelmatige controles van het gebit belangrijk zijn, wat een belangrijke rol speelt bij het handhaven van een goede mondhygiëne.

Wat een tandarts zal doen

Een tandarts zal de veranderingen in de mondgezondheid detecteren en een diagnose stellen indien nodig. Hij kan je ook een behandelingsplan voorschrijven dat kan bestaan uit reinigingsmiddelen, procedures of zelfzorg. Dit is allemaal afhankelijk van de staat van je gebit en de gezondheid van je mond. Hij laat je ook weten hoe effectief je tandpasta, tandenborstel en mondreinigingsapparatuur moet gebruiken.

Wij bevelen je graag aan om op bezoek te gaan bij Tandartsenpraktijk KT3 als je in de buurt van Zaandam woont.